Wonen bij LARS

Centrada heeft in het Campusgebied 152 verplaatsbare woningen gerealiseerd onder de naam ‘Wonen bij LARS’. De woningen zijn bedoeld voor aan Lelystad gebonden woningzoekenden die met spoed woonruimte nodig hebben.

Volwaardige appartementen met één of twee kamers
De 152 woningen zijn verdeeld over drie compacte woongebouwen. Dit zijn kleine volwaardige appartementen van zo’n 20 tot 33 m², met één of twee kamers. De woningen zijn zeer compleet afgewerkt. Op het terrein staat tussen de drie woongebouwen een paviljoen met een activiteitenruimte, wasserette en terras. Hier kunnen bewoners naar behoefte samenkomen, of onder het genot van een kopje koffie wachten tot hun was- of droogbeurt klaar is.

Samenstelling bewoners sleutel tot succes
Wonen bij LARS voorziet in de huisvestingsbehoefte van diverse aan Lelystad gebonden sociale doelgroepen. Zo wonen er naast spoedzoekers ook statushouders. Centrada huisvest huurders die in deze omgeving prettig samen kunnen wonen en van Wonen bij LARS een succes willen maken. Huurders die de handen uit de mouwen willen steken, kunnen hier een extra zakcentje mee verdienen.

Betaalbaar wonen zonder inschrijftijd
De woningen zijn beschikbaar voor één- tot driepersoonshuishoudens. De huurprijzen starten vanaf ongeveer  € 440,- per maand, exclusief servicekosten. Binnen dit project speelt de inschrijftijd van woningzoekenden geen rol. In verband met de leefbaarheid vindt de woningtoewijzing plaats op basis van een motivatiegesprek. Kandidaat-huurders worden op volgorde van loting uitgenodigd.

Plattegrond terrein Wonen bij LARS


Meer informatie: