Meest gestelde vragen

De meest gestelde vragen op een rijtje. Mist u informatie? Neem dan contact met ons op.

Waar staan de woningen precies?

De woningen staan op de locatie naast woonboulevard Palazzo, aan de Larserdreef. Het blauwe vlak op de kaart. Deze locatie is onderdeel van het Campusgebied en noemen wij locatie Campus Zuid.

Ik heb geen inschrijftijd, kan ik toch op deze woningen reageren?

Dat kan. Uw inschrijftijd speelt geen rol bij de woningtoewijzing. Om in aanmerking te komen voor deze woningen, is een inschrijving als woningzoekende bij Centrada wel noodzakelijk. Inschrijven kan via de website en kost jaarlijks 15,00 euro.

Raak ik mijn inschrijftijd kwijt als ik een woning krijg toegewezen?

Bij toewijzing blijft de reeds opgebouwde inschrijftijd behouden. Het is daarom goed mogelijk om vanuit deze woningen door te stromen naar een reguliere sociale huurwoning.

Kan ik huurtoeslag aanvragen voor deze woningen?

Niet iedereen die huurt kan huurtoeslag krijgen. Op de website van de Belastingdienst kunt u controleren of u in aanmerking komt voor huurtoeslag.

Kom ik met een kind in aanmerking voor deze woningen?

De appartementen zijn beschikbaar voor woningzoekenden met kinderen.

Hier mag u in de volgende samenstelling wonen:

  • 2 volwassene
  • 1 volwassene + 1 kind
  • 2 volwassenen + 1 kind
  • 1 volwassene + 2 kinderen

Ik heb een huisdier, mag ik deze meenemen?

Huisdieren zijn niet toegestaan.

Wat voor een soort vloer- en wandafwerking en raambekleding is er?

De woningen zijn voorzien van vinyl vloerbedekking in een lichtgrijs gemêleerde kleur. De wanden zijn afgewerkt in een witte kleur en deels grijs. De plafonds zijn wit gespoten. Voor de buitenramen hangt vitrage en lichtgrijze gordijnen.

Bij wie kan ik als bewoner straks terecht met vragen of problemen?

U kunt terecht bij de complexbeheerder. Dit is uw aanspreekpunt als het gaat om onderhoud en de schoonmaak van de algemene ruimtes. De complexbeheerder let er ook op dat iedereen zich aan de woonafspraken houdt, zodat de woonomgeving netjes, schoon en veilig blijft.

Wat gebeurt er als ik de woning weiger?

Bij weigeren mag u 90 dagen niet reageren op het woningaanbod van Centrada. Niet reageren na een aanbieding en het niet tijdig inleveren van uw papieren zien wij ook al weigering.

Is gas, water en elektra individueel of collectief?

De woningen zijn gasloos. Elektra is individueel. Dit betekent dat u een eigen meterkast in de woning heeft en zelf een contract afsluit met een energieleverancier naar keuze. Kosten voor het water worden maandelijks via de servicekosten in rekening gebracht door Centrada.

Is de woning geschikt voor een mindervalide en kan ik mijn scootmobiel stallen?

Alle woningen zijn gelijkvloers. De woningen op de verdiepingen zijn bereikbaar met een lift. De woningen zijn relatief klein. Dit betekent dat er beperkte draaicirkels zijn en dat de ruimte in bijvoorbeeld de badkamer beperkt is. Er is geen algemene voorziening voor het stallen en laden van een scootmobiel.

Komen er speelvoorzieningen voor kinderen?

Rondom de drie gebouwen is veel ruimte. Hoe deze ruimte precies wordt ingericht, is nog niet bekend. Voor een deel willen wij dat graag met de bewoners doen. Dus wanneer u hiervoor een goed idee heeft, dan horen wij dat graag. Een speelvoorziening voor kinderen is bijvoorbeeld één van de mogelijkheden.

Kan ik na een definitieve toewijzing blijven reageren op het overige woningaanbod?

Wanneer u een woning van Wonen bij LARS krijgt toegewezen dan bent u daarmee voorzien in woonruimte. Daarom kunt u vanaf dat moment tot aan de daadwerkelijke verhuring niet reageren op het woningaanbod van Centrada. Uw inschrijving is dan als het ware geblokkeerd. Vanaf het moment dat de woning aan u is opgeleverd, kunt u weer reageren. Bij Wonen bij LARS behoudt u uw inschrijfduur. Deze loopt in die tussenliggende periode ook door.

Hoe kan ik een extra zakcentje verdienen als vrijwilliger?

De bewoners die tijdens het motivatiegesprek hebben aangegeven graag de handen uit de mouwen te willen steken, benaderen wij de komende periode. Er blijkt veel animo onder de kandidaat-bewoners om zich in te zetten als vrijwilliger. Wij proberen om zoveel mogelijk aan de verschillende wensen en ideeën tegemoet te komen.