Meest gestelde vragen

De meest gestelde vragen op een rijtje. Mist u informatie? Neem dan contact met ons op.

Waar komen de woningen precies?

De woningen komen op het veld naast woonboulevard Palazzo, aan de Larserdreef. Het blauwe vlak op de kaart. Deze locatie is onderdeel van het Campusgebied en noemen wij locatie Campus Zuid.

Wanneer worden de woningen opgeleverd?

De woningen worden naar verwachting eind 2020 opgeleverd.

Vanaf wanneer kan ik reageren op een woning?

Van 13 tot en met 19 juli biedt Centrada de volgende 10 woningen van dit woonproject aan via haar website. In de daaropvolgende twee weken volgen de overige woningen van het eerste gebouw. Vanaf half augustus start Centrada met de verhuring van de woningen uit gebouw twee. Daarna volgt gebouw drie.

Waarom kan ik niet op alle woningen reageren?

Centrada wil graag een sociale mix aan bewoners huisvesten binnen het project. De eerste zeven woningen zijn daarom beschikbaar gesteld voor spoedzoekers met verschillende inkomensprofielen. Aan de hand van het aantal reacties op deze woningen kan Centrada zien binnen welk profiel de vraag het grootst is. Op basis van deze informatie is bepaald hoeveel woningen er in de volgende reeks per doelgroep beschikbaar worden gesteld.

.

Ik heb geen inschrijftijd, kan ik toch op deze woningen reageren?

Dat kan. Uw inschrijftijd speelt geen rol bij de woningtoewijzing. Om in aanmerking te komen voor deze woningen, is een inschrijving als woningzoekende bij Centrada wel noodzakelijk. Inschrijven kan via de website en kost jaarlijks 15,00 euro.

Raak ik mijn inschrijftijd kwijt als ik een woning krijg toegewezen?

Bij toewijzing blijft de reeds opgebouwde inschrijftijd behouden. Het is daarom goed mogelijk om vanuit deze woningen door te stromen naar een reguliere sociale huurwoning.

Kan ik huurtoeslag aanvragen voor deze woningen?

Niet iedereen die huurt kan huurtoeslag krijgen. Op de website van de Belastingdienst kunt u controleren of u in aanmerking komt voor huurtoeslag.

Kom ik met een kind in aanmerking voor deze woningen?

De appartementen zijn beschikbaar voor woningzoekenden met kinderen.

Hier mag u in de volgende samenstelling wonen:

  • 2 volwassene
  • 1 volwassene + 1 kind
  • 2 volwassenen + 1 kind
  • 1 volwassene + 2 kinderen

Ik heb een huisdier, mag ik deze meenemen?

Huisdieren zijn niet toegestaan.

Komt er internet en televisie?

Er komt internet en televisie in de woningen. Het is nog niet duidelijk of dit via een eigen netwerk of collectief wordt aangeboden.

Wat voor een soort vloer- en wandafwerking en raambekleding komt er?

De woningen worden voorzien van vinyl vloerbedekking in een lichtgrijs gemêleerde kleur. De wanden worden afgewerkt in een witte kleur en deels grijs. De plafonds worden wit gespoten. Voor het buitenraam komen lichtgrijze gordijnen.

Bij wie kan ik als bewoner straks terecht met vragen of problemen?

U kunt terecht bij de complexbeheerder. Dit is uw aanspreekpunt als het gaat om onderhoud en de schoonmaak van de algemene ruimtes. De complexbeheerder let er ook op dat iedereen zich aan de woonafspraken houdt, zodat de woonomgeving netjes, schoon en veilig blijft.

Wanneer worden de uitnodigingen voor de motivatiegesprekken verstuurd?

De uitnodigingen voor de motivatiegesprekken worden bij elke reeks een week na het sluiten van de advertenties verzonden.